Les Trappeurs

Activiteiten

De fascinatie voor de provincie Luxemburg kan u in allerlei facetten ontdekken.  De verwondering begint bij de prachtige natuurgebieden, de uitzichten en  het landschap.  De aantrekkelijkheid van het gebied wordt  nog versterkt door de charmante en typische dorpjes. Haar aantrekkelijkheid is ook gebaseerd op zijn architecturale erfgoed, met monumenten en bezienswaardigheden, zoals de eeuwenoude kastelen van Bouillon en La Roche of de abdij van Orval!


Daarnaast zijn er ook de talrijke musea en verrassende plekken om bij toeval in de regio langs landelijke wegen te ontdekken.

Onze regio  biedt zich aan als een paradijs voor wandelaars. Liefhebbers van wandelingen, hardlopers, fietsers op de weg of mountainbikers, ruiters, en motorrijders, of autoliefhebbers met inbegrip van de eigenaars van oude voertuigen, leven graag hun passie uit in verschillende locaties ... en eigen parcours.

Wij bieden u, bij het onthaal,  een map met een overzicht en veelheid van de musea, excursies, activiteiten, evenementen en sporten te beoefenen in de streek.
Uiteraard stellen we ook al onze kennis en contacten tot uw dienst om u te adviseren op basis van uw wensen.


Pluspunt! Net een tikkeltje meer, dat u besluit om naar ons te komen: aangepaste, buitengewone en gepersonaliseerde  activiteiten!Hier is een lijst van verschillende thema’s die wij kunnen aanbieden:

Wandelingen à la carte

WANDELING IN HET BOS vergezeld door een beroemde en gedreven natuurgids: wandeling ‘ontdekking van de natuur’ of themawandeling (observatieplaats van herten, bosbouw, veengebieden, een bezoek aan een project Life of Natura 2000, ornithologie-vogelspotting, mycologie en paddestoelwandeling,...).

Gelegenheid om de wandeling af te sluiten met een warme wijn of een maaltijd in het bos.

WELLNESS WEEKEND - LEKKER ONTSPANNEN met toegang tot een wellness-centrum: whirlpool, sauna, wellness... Dieetmaaltijden zijn mogelijk.

BURLEN & PADDESTOELEN WEEKEND (tussen 15/09 en 30/09). Wilde paddestoelen plukken, vergezeld van een mycoloog, champignons proeverij, lezing door een specialist gepassioneerd over het leven en het burlen van de herten, film over herten en een avond waar we samen gaan luisteren naar het burlen in het bos (burlen is de roep van het bronstige edelhert, september).

 

Enkele ideeën voor reizen en activiteiten in de regio:

St. Hubert: de basiliek, wildpark, hoornblazers, de jacht,…
Libramont: Museum van de Kelten
Redu: Boekendorp (ook Nederlandstalige literatuur en antiquariaat)
Transinne: Euro Space Center
Han-sur-Lesse: Grot & Wildlife Park
Bouillon: Archeoscoop en Kasteel
Bastogne: Musea en Mardasson
Roche: feodaal Kasteel
Bertrix: Het leisteen
Houffalize: Houtopia en de wereld van de kinderen
Achouffe: Brouwerij
Bastenaken-Recogne: Bizon Boerderij
Nassogne: HertenparkSommige sportieve activiteiten:

Skiën in Champlon of St-Hubert
Zweefvliegen of luchtdoop op de luchthaven van St-Hubert
Avontuur in La Roche
Forel vissen in onze vijver (5km) of vliegvissen in FreuxJaarlijkse evenementen:

Agricultural Fair van Libramont (eind juli)
Musical juli en de dagen van de jacht (1e weekend van september) in St-Hubert
Comedy Festival van Rochefort (lente)


We houden u op de hoogte van de activiteiten en evenementen via de ruimte op de nieuwspagina van onze website.